FAQ / Wiki

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over het aanleveren van artwork, pantonekleuren, de eisen van de belastingdienst met betrekking tot werkkleding en uitleg over de diverse technieken om uw logo op een product te zetten.

FAQ

 • Aanleveren artwork

  Wij hebben voor bijna alle technieken een gevectoriseerd bestand nodig. Meestal is dit in het bestandsformaat EPS ("Encapsulated Post Script"), maar ook AI (Adobe Illustrator) en CDR (Corel Draw) zijn vaak bruikbaar. Het is niet voldoende om een JPG bestand als EPS op te slaan: dit zet een bestand niet naar vectoren om. Veelal is ook een PDF bestand bruikbaar.

  Bij twijfel kunt u ons altijd uw bestand toesturen. Indien uw bestand niet voldoet, kunnen wij dit tegen geringe kosten voor u omzetten. Kijk hiertoe bij het hieronderstaande menupunt "vectoriseren van artwork"

  Wij kunnen bestanden in de volgende versies gebruiken

  • Illustrator versie CS
  • Corel Draw versie X6

  Indien u beschikt over een beeldbewerkingsprogramma kunt u zelf herkennen of een bestand bruikbaar is of niet: als bij het inzoomen kartels ontstaan is het bestand een bitmap, en geen vectorbestand.

  Bruikbaar artwork

     onbruikbaar artwork

  artwork OK

     artwork fout

   

  Kijk ook eens naar de uitleg op deze website: NOJPEG


  Lees meer
 • Vectoriseren van artwork

  Wij kunnen artwork vectoriseren. Indien u alleen een jpg, gif of zelfs alleen maar een printje op een shirt of een foto van een logo heeft, wij kunnen dit voor u omzetten naar bruikbaar artwork voor zeef- en tampondruk. Voor de kosten hoeft u dit niet te laten: 90% van de logo's kunnen wij voor € 27,50 omzetten naar een vectorbestand.

   Origineel    Resultaat

    politie fout

  Het origineel is een foto van een borduurbadge

   

  Politie OK

   Note: zie de op wens van de klant toegevoegde "S" in hondengeleiders.

       
   Montessori Origineel   Montessori OK 

   


  Lees meer
 • Pantonekleuren

  Het gebruik van kleuren voor het bedrukken van textiel en relatiegeschenken

  Pantone is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Er zijn diverse type kleurcoderingen van Pantone. Voor het gebruik in de grafische industrie wordt het Pantone Matching System (PMS) gebruikt, waarvan een coated (c) en uncoated (u) versie bestaat. De meeste bedrijfslogo's zijn in een PMS waarde opgemaakt.

  Voor het drukken van relatiegeschenken en promotioneel textiel wordt hoofdzakelijk de coated kleurcode gebruikt.

  Kijk hier voor een impressie van de pantone kleuren.

   

  Pantone waaier

   

  U kunt een Pantone kleurwaaier bestellen bij Pantone. Klik op onderstaand logo om naar de website te gaan.

  Pantone partners


  Lees meer
 • Werkkleding en de belastingdienst

  De belastingdienst stelt strenge eisen aan de fiscale aftrekbaarheid van werkkleding.

  De belastingdienst stelt strenge eisen aan de fiscale aftrekbaarheid van werkkleding. Er zijn 2 mogelijke regelingen van toepassing, waarbij bij beide regelingen één voorwaarde gelijk is:

  De kleding is voorzien van een of meer duidelijk zichtbare, aan (de bedrijfsorganisatie van) de werkgever gebonden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) met een oppervlakte van ten minste 70 cm2 in totaal. Deze voorwaarde geldt per kledingstuk. Voor het bepalen van de oppervlakte gaat u uit van een denkbeeldig vierkant of rechthoek om de uiterste punten van het logo.

  Graag adviseren wij u hoe uw logo het beste op de kleding kan komen om aan de eisen van de belastingdienst te voldoen.

  Klik op het logo om naar de site van de belastingdienst te gaan

  Belastingdienst


  Lees meer
 • Zeefdruk op promotionele kleding, textiel en relatiegeschenken

  Zeefdruk is een techniek om logo’s en teksten aan te brengen die zeer veel voor textiel (zoals T-shirts en sweatshirts), maar ook op bijv. paraplu’s en tassen gebruikt wordt.

  Zeefdruk machine

  Voordat er een zeefdruk gemaakt kan worden is het noodzakelijk een film of films van het logo te maken. Deze worden vervolgens op een raamwerk met een gaas (de zgn. zeef) gelegd, welke is ingesmeerd met lichtgevoelige emulsie. Na belichting wordt de zeef uitgespoeld, waarbij de plekken waar de film niet heeft gelegen uitharden. De zachte plekken worden weggespoeld waardoor een afdruk van het logo achterblijft op het gaas. Door deze afdruk kan de inkt door middel van een rakel worden gedrukt.


  Lees meer
 • Lasergraveren op relatiegeschenken en textiel

  Een laser brand een laagje materiaal weg, waardoor een logo (of tekst) zichtbaar wordt. Hoe het logo zichtbaar wordt (in welke mate of welke kleur) is in eerste instantie afhankelijk van het materiaal. Een zwarte metalen pen kan bijvoorbeeld van messing gemaakt zijn, waardoor een logo goudkleurig zichtbaar wordt. Het is mogelijk de gravering donkerder te maken.

  Lasergraveren

  Lasergraveren kan gebruikt worden op metalen en houten artikelen, en is uitermate geschikt voor het gebruik van individuele namen op bijvoorbeeld pennen. Nieuw is het lasergraveren op keramiek. Hierdoor kan een logo in bijvoorbeeld een gekleurde toplaag wit worden weergegeven.

                     Laser maglite   Laser karabijnhaak  Lasergravering op visitekaarthouder  lasergravering op hout

  De laatste jaren is het ook mogelijk om textiel te veredelen door middel van lasergraferen. Dit is met name mogelijk op fleeceproducten. Het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de fleece, maar kan zelfs bij hetzelfde product en kleur fluctueren.

  lasergraveren op fleece

  Avenda graveert alleen op eigen artikelen.


  Lees meer
 • Tampondruk op relatiegeschenken

  Tampondruk kan op bijna alle relatiegeschenken worden toegepast.

  Tampondruk detail      tampondruk  tampondruk in actie                     tampondruck machine

  Tampondruk is een indirecte diepdrukmethode. Voordat er een gedrukt kan worden is het noodzakelijk een plaatje te maken waarin het logo geëtst wordt, het cliché. Voor iedere drukkleur moet een plaatje worden gemaakt. Inkt wordt over het plaatje gerakeld, waarna de siliconen-tampon de inkt opneemt en overbrengt op het artikel. Door de elasticiteit van siliconen kan de tampon zich aanpassen aan ieder te bedrukken object.


  aansteker met opdruk    tampondruk golfbal    tampondruk pepermuntdoosje                       

  Ook tampondruk kent zijn grenzen: het formaat van de tampon, de ronding van het artikel en de hoogte van evt. opstaande randen beperken de mogelijkheden.

  Tampondruk wordt o.a. gebruikt bij het bedrukken van (bal)pennen (op de clip), potloden en USB producten.

   

  Avenda drukt alleen op eigen artikelen.


  Lees meer
 • Digitaal printen op relatiegeschenken.

  (info volgt)


  Lees meer
 • Borduren op promotionele kleding en textiel

  Borduren is een hoogwaardige veredeling van textiel. Minder geschikt voor T-shirts, maar zeer mooi op overhemden, poloshirts en fleece. Borduren is ook interessant voor kleine oplages in meer kleuren. Voor de prijsbepaling van een borduring wordt gekeken naar het aantal steken (dus de grootte van de borduring), het aantal kleuren is van ondergeschikt belang.

  Voorbeelden borduring


  Lees meer
 • Geborduurde labels, batches en patches

  (info volgt)


  Lees meer
 • Geweven labels

  Decente reclame-uitingen door middel van bedrukte of geweven labels. De kosten zijn relatief laag, maar minder geschikt voor kleine oplages. Het gebruikt van labels is met name interessant bij custom made kleding.

                                          Stauder label 

  Voor kleinere oplagen is een borduurbadge een goede optie. Badges zijn met name geschikt om snel te kunnen reageren: u legt een kleine voorraad badges aan en bij een nieuw textielstuk heeft u meteen uw logo bij de hand.

  Bij een grotere oplage is het mogelijk borduurbadges met een zelfklevende laag te produceren. Bij verhitting gaat de klevende laag een blijvende verbinding met textiel aan.


  Lees meer
 • Transfers op promotionele kleding, textiel, tassen, paraplus etc

  In sommige gevallen kan een zeefdruk niet toereikend zijn, bijvoorbeeld in het geval van een meerkleurige print op tassen en paraplu's. In dat geval gebruiken wij een transfer: de print wordt eerst (door middel van zeefdruk) op papier gezet en vervolgens onder grote druk en warmte op het shirt geperst. U krijgt hierdoor een zeer plastisch effect. Het voordeel is dat ook fijnere ontwerpen goed op een donkere ondergrond kunnen worden aangebracht, zoals bijvoorbeeld een fotoprint op donkere textiel. 

  Transfer op T-shirt

  Speciaal voor kleine oplagen bieden wij snijtransfers aan: door middel van een snijplotter wordt uw logo of tekst uit een folie gesneden. Vervolgens wordt de folie door middel van een transferpers op het kledingstuk geperst. Het nadeel van deze techniek is dat er een beperkte kleurkeuze is in snijmaterialen, en meerkleurige logo's zijn zo goed als niet mogelijk. Ook kleine details zijn niet om te zetten bij het snijplotten.

  Snijtransfers worden vaak gebruikt op sportkleding: de cijfers op veel wedstrijdshirts zijn gemaakt van snijfolie. Snijtransfers zijn duurzaam, mits de kleding op de juiste manier gewassen wordt (binnenste buiten) en niet rechtstreeks met een strijkbout in aanraking komen.  Flockmateriaal (een variatie op de folietransfer) kan WEL gestreken worden.

  Neem voor een advies op maat contact op met Avenda Promotionele Producten.

  Snij plotter

  flocktransfer Dux    Flocktransfer AirVisie


  Lees meer
 • Welding op promotionele kleding of als label

  Welden is het lassen van een extra laag op de textiel, waardoor een driedimensionaal effect onstaat. Dit is een redelijk exclusieve techniek, mede door de hoge voorkosten. Door de verschillende mogelijkheden die binnen de welding bestaan kunt u een uitermate opvallend product krijgen. 

        welding    Welding Shimano

   

  Ook voor labels kan een welding gebruikt worden. Door het kleinere formaat vallen hier de kosten mee.


  Lees meer