FAQ / Wiki

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over het aanleveren van artwork, pantonekleuren, de eisen van de belastingdienst met betrekking tot werkkleding en uitleg over de diverse technieken om uw logo op een product te zetten.

Lasergraveren op relatiegeschenken en textiel

Een laser brand een laagje materiaal weg, waardoor een logo (of tekst) zichtbaar wordt. Hoe het logo zichtbaar wordt (in welke mate of welke kleur) is in eerste instantie afhankelijk van het materiaal. Een zwarte metalen pen kan bijvoorbeeld van messing gemaakt zijn, waardoor een logo goudkleurig zichtbaar wordt. Het is mogelijk de gravering donkerder te maken.

Lasergraveren

Lasergraveren kan gebruikt worden op metalen en houten artikelen, en is uitermate geschikt voor het gebruik van individuele namen op bijvoorbeeld pennen. Nieuw is het lasergraveren op keramiek. Hierdoor kan een logo in bijvoorbeeld een gekleurde toplaag wit worden weergegeven.

                   Laser maglite   Laser karabijnhaak  Lasergravering op visitekaarthouder  lasergravering op hout

De laatste jaren is het ook mogelijk om textiel te veredelen door middel van lasergraferen. Dit is met name mogelijk op fleeceproducten. Het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de fleece, maar kan zelfs bij hetzelfde product en kleur fluctueren.

lasergraveren op fleece

Avenda graveert alleen op eigen artikelen.