FAQ / Wiki

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over het aanleveren van artwork, pantonekleuren, de eisen van de belastingdienst met betrekking tot werkkleding en uitleg over de diverse technieken om uw logo op een product te zetten.

Transfers op promotionele kleding, textiel, tassen, paraplus etc

In sommige gevallen kan een zeefdruk niet toereikend zijn, bijvoorbeeld in het geval van een meerkleurige print op tassen en paraplu's. In dat geval gebruiken wij een transfer: de print wordt eerst (door middel van zeefdruk) op papier gezet en vervolgens onder grote druk en warmte op het shirt geperst. U krijgt hierdoor een zeer plastisch effect. Het voordeel is dat ook fijnere ontwerpen goed op een donkere ondergrond kunnen worden aangebracht, zoals bijvoorbeeld een fotoprint op donkere textiel. 

Transfer op T-shirt

Speciaal voor kleine oplagen bieden wij snijtransfers aan: door middel van een snijplotter wordt uw logo of tekst uit een folie gesneden. Vervolgens wordt de folie door middel van een transferpers op het kledingstuk geperst. Het nadeel van deze techniek is dat er een beperkte kleurkeuze is in snijmaterialen, en meerkleurige logo's zijn zo goed als niet mogelijk. Ook kleine details zijn niet om te zetten bij het snijplotten.

Snijtransfers worden vaak gebruikt op sportkleding: de cijfers op veel wedstrijdshirts zijn gemaakt van snijfolie. Snijtransfers zijn duurzaam, mits de kleding op de juiste manier gewassen wordt (binnenste buiten) en niet rechtstreeks met een strijkbout in aanraking komen.  Flockmateriaal (een variatie op de folietransfer) kan WEL gestreken worden.

Neem voor een advies op maat contact op met Avenda Promotionele Producten.

Snij plotter

flocktransfer Dux    Flocktransfer AirVisie