Tekenkaart met opdruk

Tekenkaart met opdruk - teek

Een teek (in het Duits Zecke, in het Engels tick) is een kleine parasiet die wereldwijd voorkomt. Teken zitten in struikgewas, bomen en op grassprieten te wachten tot een gastheer langskomt. De larven en nimfen leven op kleine zoogdieren zoals muizen. In jaren waar er veel voedsel is voor muizen neemt ook de tekenpopulatie toe. Het lichaam van een teek is vaak maar een paar millimeter groot.

Een tekenbeet kan bij de gastheer ziekten veroorzaken. Bij ca. 2% van de gebeten mensen treed de ziekte van Lyme op. De kans op besmetting is gering indien binnen 24 uur de teek verwijderd wordt. Het meenemen van een tekenkaart of tekenverwijderaar is dan ook aan te bevelen bij wandelingen in de natuur.

€ 1,25
Tekenkaart 23951268

De tekenkaart is een praktisch hulpmiddel bij de verwijdering van teken. Anders dan met de traditionele tekentang is de mogelijkheid om de teek samen te knijpen of verdrukken niet aanwezig. De kaart heeft ook een inkeping om nimfen en (wespen)angels te verwijderen.

Makkelijk mee te nemen (creditcardformaat) en kan daardoor altijd bij je gedragen worden onderweg, op vakantie en voor tijdens alle outdoor activiteiten. Voorkom de ziekte van Lyme na een wandeling in de bossen. Ook geschikt voor huisdieren. 

Tekenkaart als give away

Tekenkaarten als geschenk zijn geschikt voor een zeer brede doelgroep zoals scholen, kinderdagblijven, kinderopvang, dierenwinkels, dierenartsen en trimsalons. In twee uitvoeringen: transparant tekenkaart met loep (met vergrootglas) en ondoorzichtig wit.

Laat de tekenkaarten bedrukken met jouw logo in 1 of meerdere kleuren of full color. Een ideaal mailingartikel!

BEKIJK PRODUCT
Tekenkaart
Tekenkaart